Target reached

Noodhulp voor Oekraïense musici

Raised

20.575
102% reached of total of €20.000

Instrumenten voor vluchtelingen
De oorlog die zich momenteel in Oekraïne afspeelt, zorgt voor duizenden vluchtelingen, ook naar Nederland. Onder deze vluchtelingen bevinden zich ook professionele musici en muziekstudenten. Hun instrument moesten zij vaak achterlaten. De gevluchte musici zijn ontheemd, gestrest en getraumatiseerd. Door het beschikbaar stellen van een passend instrument geven we ze een ongelooflijk belangrijke houvast.

Instrumenten én geld verzamelen
Samen met bevriende musici, onder wie pianiste Anna Fedorova, en enkele andere organisaties zoals Podium Klassiek, NPO Klassiek en The Strad, willen wij ons inzetten om voor vluchtelingen die een instrument nodig hebben, instrumenten te verzamelen en deze kosteloos in bruikleen te geven of zelfs te schenken. Zo kunnen zij in Nederland hun muzikale leven weer oppakken. Om dit professioneel en zorgvuldig aan te pakken, hebben wij tijd en geld nodig.

Uw instrument kunt u aanbieden via deze pagina!

Financiele steun
Fantastisch dat u wilt bijdragen aan dit project! Uw donatie helpt ons enorm in de organisatie, de verzekeringen, de restauraties en allerhande onkosten.

Dit was het benefietconcert georganiseerd door Anna Fedorova, Maya Fridman en veel bevriende musici, 6 maart 2022, Koninklijk Concertgebouw.

 

 


View all

Doelbedrag gehaald!

21-03-2023 | 16:06 Hour
Toen pianiste Anna Fedorova in maart vorig jaar acuut aan de bel trok, twijfelde het NMF geen moment om mee te helpen. Hoe we het beste konden helpen, wisten we nog niet precies. Maar het was overduidelijk dat wij musici, die hun land noodgedwongen moesten verlaten zonder hun dierbare instrument, van instrumenten wilden voorzien. Match Een jaar later kunnen we spreken van een geslaagde noodhulpactie, die nog altijd gaande én nodig is. Projectleider Ben Cartens reist stad en land af om geschonken instrumenten te matchen aan gedupeerde musici. "Het geluk is vaak niet met een pen te beschrijven!" Van Hoogeveen tot Schin op Geul heeft hij al vele keyboards, gitaren, violen en accordeons bij vluchtelingen gebracht. Zowel het verhaal van de schenker als dat van de musicus is vaak ontroerend. Mandoline Momenteel wordt er in Milaan een mandoline gebouwd voor Amiliia uit Donetsk. Zij studeert in Zwolle en er was tot nu toe geen geschikte mandoline gevonden, noch een mandolinebouwer dichter bij huis die het juiste model kon bouwen. We zijn van plan dit verhaal in beeld te brengen. Alles komt hierin samen: de musicus, docent, bouwer, het NMF en de sponsor.  Concert Houd uw e-mail goed in de gaten, want wij organiseren in het najaar een concert met een deel van de gevluchte musici. U bent uiteraard van harte welkom. Wij bedanken graag alle betrokkenen voor hun steun en bieden een podium aan de musici. Informatie over de locatie en dag volgt.     Refia (19) en Zakhar (10)  Dank voor uw steun! Op onze website staan verhalen over musici die dankzij de noodhulpactie weer een instrument kunnen bespelen: "Lichtpuntjes voor gevluchte musici" (24-01-23) "Blije gezichten: nieuwe instrumenten voor vluchtelingen" (04-11-22) "Oekraïne-actie: altviool voor Sergey Romansky gevonden!" (14-10-22) "Oproep: mandoline voor Amaliia" (23-09-22) "Matches van Hoogeveen tot Schin op Geul" (27-08-22) "Instrumenten schenken enorm veel geluk en bevrediging aan vluchtelingen" (21-07-22) "Oproep: altvioolstrijkstok voor Natalia" (08-07-22) "Elektrische gitaar geschonken" (28-06-22) "Nieuwe matches voor gevluchte musici" (21-06-22) "Oekraïne-actie: gestaag werken we door" (31-05-22) "Dankbaar voor alle instrumenten voor Oekraïense musici" (12-04-22) "Instrumenten voor vluchtelingen Oekraïne" (28-03-22)