Doelbedrag gehaald!

21 March 2023 16:06

Toen pianiste Anna Fedorova in maart vorig jaar acuut aan de bel trok, twijfelde het NMF geen moment om mee te helpen. Hoe we het beste konden helpen, wisten we nog niet precies. Maar het was overduidelijk dat wij musici, die hun land noodgedwongen moesten verlaten zonder hun dierbare instrument, van instrumenten wilden voorzien.

Match

Een jaar later kunnen we spreken van een geslaagde noodhulpactie, die nog altijd gaande én nodig is. Projectleider Ben Cartens reist stad en land af om geschonken instrumenten te matchen aan gedupeerde musici. "Het geluk is vaak niet met een pen te beschrijven!" Van Hoogeveen tot Schin op Geul heeft hij al vele keyboards, gitaren, violen en accordeons bij vluchtelingen gebracht. Zowel het verhaal van de schenker als dat van de musicus is vaak ontroerend.

Mandoline

Momenteel wordt er in Milaan een mandoline gebouwd voor Amiliia uit Donetsk. Zij studeert in Zwolle en er was tot nu toe geen geschikte mandoline gevonden, noch een mandolinebouwer dichter bij huis die het juiste model kon bouwen. We zijn van plan dit verhaal in beeld te brengen. Alles komt hierin samen: de musicus, docent, bouwer, het NMF en de sponsor. 

Concert

Houd uw e-mail goed in de gaten, want wij organiseren in het najaar een concert met een deel van de gevluchte musici. U bent uiteraard van harte welkom. Wij bedanken graag alle betrokkenen voor hun steun en bieden een podium aan de musici. Informatie over de locatie en dag volgt. 

   
Refia (19) en Zakhar (10) 

Dank voor uw steun!

Op onze website staan verhalen over musici die dankzij de noodhulpactie weer een instrument kunnen bespelen: