Target reached

Noodhulp voor Oekraïense musici

Raised

20.400
101% reached of total of €20.000

Instrumenten voor vluchtelingen
De oorlog die zich momenteel in Oekraïne afspeelt, zorgt voor duizenden vluchtelingen, ook naar Nederland. Onder deze vluchtelingen bevinden zich ook professionele musici en muziekstudenten. Hun instrument moesten zij vaak achterlaten. De gevluchte musici zijn ontheemd, gestrest en getraumatiseerd. Door het beschikbaar stellen van een passend instrument geven we ze een ongelooflijk belangrijke houvast.

Instrumenten én geld verzamelen
Samen met bevriende musici, onder wie pianiste Anna Fedorova, en enkele andere organisaties zoals Podium Klassiek, NPO Klassiek en The Strad, willen wij ons inzetten om voor vluchtelingen die een instrument nodig hebben, instrumenten te verzamelen en deze kosteloos in bruikleen te geven of zelfs te schenken. Zo kunnen zij in Nederland hun muzikale leven weer oppakken. Om dit professioneel en zorgvuldig aan te pakken, hebben wij tijd en geld nodig.

Uw instrument kunt u aanbieden via deze pagina!

Financiele steun
Fantastisch dat u wilt bijdragen aan dit project! Uw donatie helpt ons enorm in de organisatie, de verzekeringen, de restauraties en allerhande onkosten.

Dit was het benefietconcert georganiseerd door Anna Fedorova, Maya Fridman en veel bevriende musici, 6 maart 2022, Koninklijk Concertgebouw.