Noodhulp voor Oekraïense musici

Raised

24,614

Instrumenten voor vluchtelingen

De oorlog die zich momenteel in Oekraïne afspeelt, zorgt voor duizenden vluchtelingen, ook naar Nederland. Onder deze vluchtelingen bevinden zich ook professionele musici en muziekstudenten. Hun instrument moesten zij vaak achterlaten. De gevluchte musici zijn ontheemd, gestrest en getraumatiseerd. Door het beschikbaar stellen van een passend instrument geven we ze een ongelooflijk belangrijke houvast.

 

"Laat gevluchte musici die zonder instrument zitten weer doorspelen!"

 

Instrumenten én geld verzamelen

Samen met bevriende musici, onder wie pianiste Anna Fedorova, en enkele andere organisaties zoals Podium Klassiek, NPO Klassiek en The Strad, willen wij ons inzetten om voor vluchtelingen die een instrument nodig hebben, instrumenten te verzamelen en deze kosteloos in bruikleen te geven of zelfs te schenken. Zo kunnen zij in Nederland hun muzikale leven weer oppakken. Om dit professioneel en zorgvuldig aan te pakken, hebben wij tijd en geld nodig.

Uw instrument kunt u aanbieden via deze pagina!

 

Dank voor uw donatie

Fantastisch dat u wilt bijdragen aan dit project! Uw donatie helpt ons enorm in de organisatie, de verzekeringen, de restauraties en allerhande onkosten.

 

Meer dan 60 matches

Nadat het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds anderhalf jaar geleden de noodhulpactie begon, heeft onze projectleider Ben Cartens al meer dan 60 matches kunnen maken. Hij heeft een overweldigend aantal muziekinstrumenten aangeboden gekregen. Meestal haalt hij het beschikbaar gestelde instrument zelf op en levert het af bij de musicus. Zowel bij de schenker als bij de musicus volgt een ontroerend verhaal.

Lees meer

Terugblik bedankconcert Oekraïne-actie op 3 november 2023

Pareltjes: vluchtelingen weer gematcht met instrumenten

Mandoline voor Amaliia

NMF Magazine 2022: 'Mensen hebben een groot hart'

 

Dit was het benefietconcert georganiseerd door Anna Fedorova, Maya Fridman en veel bevriende musici, 6 maart 2022, Koninklijk Concertgebouw.


View all