Op naar nog 35 jaar het instrument voor succes!

Aan de wieg van muzikaal succes

Het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds bestaat 35 jaar! Een heuglijk moment om bij stil te staan. Met het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds weten musici in Nederland dat ze altijd verzekerd zijn van een goed instrument, waarop ze zolang kunnen spelen als ze het nodig hebben. Wij hebben uw steun nodig om dat nóg 35 jaar te kunnen doen. Doneer nu aan het fonds. Hartelijk dank!

Juiste instrument

Theo Olof was, met initiatiefnemer en bedenker Pieter Moerenhout, nauw betrokken bij de oprichting in 1988. De legendarische violist speelde jarenlang op een instrument dat hij plotseling moest inleveren. Olof gaf die bittere ervaring een positieve wending voor talloze instrumentalisten. Zijn beleving en droom zitten verankerd in het DNA van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Musici beseffen dat hun ontwikkeling staat of valt met het juiste instrument, passend bij hun carrière en ambities. Ze zijn op zielsniveau met hun instrument verbonden. Het fonds helpt ze daarbij.

"Het instrument voor ontroering"

Nicholas van Kogelenberg

Anonieme Italiaanse 3/4-viool (ca. 1730)

Als Nicholas van Kogelenberg (10 jaar) op zijn viool speelt, vliegen de uren voorbij: "Ik vind het zo fijn om muziek te maken en elke dag als ik uit school kom ga ik meteen oefenen." De 3/4 Italiaanse viool (ca. 1730) die hij van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds in bruikleen kreeg bleek de perfecte match: "Als ik speel kan ik heel goed mijn gevoelens uiten. Met de warme, volle klank van deze viool kan ik die emotie ook echt overbrengen tijdens concerten."

           


Vier ons jubileum mee en steun onze missie!

Met uw donatie kunnen wij musici in Nederland helpen en onze hoogwaardige collectie blijven koesteren. Ruim 400 musici krijgen dankzij u een instrument in bruikleen. Een instrument dat uitdaagt, inspireert en nodig is voor hun muzikale ontwikkeling. Het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds draagt hiermee bij aan een muziekleven van hoog niveau. Om de komende 35 jaar krachtig te beginnen, streven wij naar een bedrag van € 25.000. Help ons mee!

Hartelijk bedankt!