Target reached

Koester de Cuypers

Raised

11,000
100% reached of total of €11,000
Closed You can't donate anymore

Cuypers-cello in topconditie

Nederlands cultureel erfgoed, bijna 250 jaar oud en toe aan revisie. De bijzondere Johannes Theodorus Cuypers-cello (Den Haag, ca. 1770) is al dertig jaar in de collectie van het Muziekinstrumentenfonds. Destijds niet alleen aangekocht vanwege de bijzonder hoge klankkwaliteit, maar ook omdat het een zeldzaam oud-Hollands erfgoedstuk betrof. Na een ingrijpende revisie krijgt dit prachtexemplaar weer de hoogste kwaliteit terug die nodig is voor onze musici. Zo koesteren wij onze collectie en houden wij prachtige instrumenten in topconditie.

Behoud...

Wist u dat het Muziekinstrumentenfonds zich inspant zeldzame oud-Hollandse instrumenten, zoals de Cuypers-cello, in Nederland te houden zodat ze bespeeld en beluisterd worden? Het Muziekinstrumentenfonds speelt een belangrijke en grote rol in het behoud van ons cultureel erfgoed. In de handen van topmusici, klinken de instrumenten in volle glorie op de Nederlandse podia.

…en onderhoud

De Cuypers-cello heeft een bewogen geschiedenis van reparaties achter de rug en kan met een juiste, maar grootschalige revisie sterk verbeteren in klank en conditie. Vioolbouwer Hubert de Launay, specialist op het gebied van oud-Hollandse vioolbouw, zal het instrument maandenlang onder zijn hoede nemen. Het resultaat straks is een prachtige Haagse cello in topconditie voor een topmusicus!

Succesvolle fondsenwerving

De cello is na ruim elf maanden weer speelklaar. De Griekse cellist Giorgos Kotsiolis mocht de cello als eerste weer aanstreken. Hij kreeg de cello al in 2015 in bruikleen, en bespeelde gedurende de restauratie een Bernardel-cello. De komende tijd herontdekt hij de cello.

Hartelijk dank voor uw donatie!